dissabte, 21 de gener de 2012

LLANA DE L´OVELLA XISQUETAFoto: Pàgina web d' Obrador Xisqueta.

Obrador Xisqueta és una associació sense ànim de lucre ubicada a la comarca del Pallars Sobirà (Alt Pirineu). Va aparèixer fruit de la conjunció de l'Associació Rurbans i del Projecte Grípia, i pretén dinamitzar el sector primari a l'Alt Pirineu i el món rural en general.

L'associació porta a terme un projecte social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels ramats d'ovelles de raça Xisqueta que es troben al Pirineu. Els objectius són donar a conèixer els oficis de pastor/a i artesà/artesana , a mostrar les persones que fan possible que els ramats continuïn pasturant per les muntanyes i finalment donar a conèixer una raça autòctona i el territori que l'acull.


La venda de llana i productes elaborats a partir de la llana, es du a terme des de la botiga virtual Xisqueta i en punts de venda especialitzats.

Uns 15 artesans de les comarques pirinenques que treballen el feltre, el teixit amb agulles, matalasseria, tints de fibres naturals, treball i curtit de la pell de l' ovella, formen part de l'equip d´Obrador Xisqueta.

Per als qui estiguin interessats en el treball del teixit de la llana amb agulles (és a dir, fer mitja o ganxet), es poden trobar llanes en madeixes de pura llana verge de diferents tipus i gruixos, amb colors de tint realitzat amb fibres naturals o del color natural de la llana.

Podeu trobar els seus productes a la pàgina www.xisqueta.cat. Tota la informació del projecte la trobareu a www.obradorxisqueta.cat i també al blog 400auvelles400meravelles.blogspot.com

S´han realitzat diversos reportatges al programa "Quèquicom" al Canal 33 sobre l´aprofitament de la llana.

Feu-hi una ullada, no us en penedireu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada