dissabte, 18 de maig de 2013

BANC DE RECORDS I EXERCICI MENTAL


------------------------------------------------------------

 Ja fa uns dies que tot el meu temps lliure, que és poc, el dedico  també a la feina. Sempre va bé estar al dia  de nous recursos i fer una mica de reciclatge. De tant en tant tinc "obsessions" i m'empapo d' informació fins que quedo assedegada per una temporada. 
Això  a part de cursos i altres tipus de formació que no puc deixar de passar quan tinc l'ocasió. 

No tinc costum d' incloure en el blog "la meva part laboral", però no deixa de ser una part de mí, així que aquest cop us deixo alguna cosa que us pot interessar.

N' hi ha una d'especial, per on podeu passar i deixar-hi algún dels vostres records i sempre el podreu trobar....


 BANCO DE RECUERDOS  és un lloc creat per salvaguardar milers de records reals de tot el món. Aquesta iniciativa, que ja compta amb 35.000 records, ha estat creada per conscienciar la població de la importància de continuar investigant sobre una malaltia, com és l'Alzheimer, per la qual hi ha molt a fer, a més d'aconseguir col · laboració econòmica que ajudi a portar a terme tots els projectes d'investigació que hi ha en marxa en l'actualitat i projectes futurs. 

Al banc de records tindràs dues possibilitats: Pots entrar i DONAR teu record. Un record que no t'agradaria oblidar. Ho pots fer a través de text escrit i pots incloure també una fotografia o vídeo, o ambdues coses. L'acció de DONAR és gratuïta. En el moment que incloguis el teu record et demanarem el teu email perquè rebis un link d'accés al mateix i el puguis reenviar a qui tu vulguis. També tindràs l'opció de publicar el teu record donat al teu mur de Facebook ia partir d'aquí poder etiquetar als amics amb els que vulguis compartir. L'altra opció és APADRINAR un record. Pots apadrinar un record aleatori, navegant pels diferents calaixos del banc o pots buscar un record concret a través del cercador del web. L'apadrinament d'un record porta amb si una aportació econòmica que anirà íntegrament destinada a la investigació de l'Alzheimer.

Més informació: http://bancoderecuerdos.cvirtual.org/ 

 

 ------------------------------------------------------------


Ja sé que no dic res de nou, però la salut és el més important. I si diàriament convius amb el deteriorament funcional i cognitiu, raó de més per  adonar-te'n de la seva importancia i  de tenir cura de la  salut i mantenir les  capacitats en el millor estat possible.

I no és res de nou, que cal mantenir-se en forma i fer exercici, vida activa i res de sedentarisme.
Mantenir-se en forma també inclou les nostres funcions cognitives, i també cal exercitar-les

Aquí us deixo un bon recurs per si voleu fer una rutina d'exercicis.

 

 CogniFit (escrit CogniFit) és una empresa especialitzada en el camp de la salut, que desenvolupa avaluacions cognitives en línia i un  programa d'entrenament cerebral.

CogniFit ser fundada el 1999 pel Prof Shlomo Breznitz. Treballa des de 1980 per al desenvolupament de programes per millorar l'agudesa mental . La democratització d' Internet ha proporcionat els mitjans de comunicació ideals per desenvolupar i difondre la seva idea.

Els productes de CogniFit són el fruit del treball científic de Shlomo Beznitz i el seu equip científic. Psicòleg cognitiu i de renom internacional, procedent de la universitat de Haifa, i amb més de 30 anys d'experiència en el camp de la investigació cerebral. CogniFit és un sistema particular d'entrenament cognitiu capaç de mantenir la salut cognitiva.

Els programes d'exercici cerebral CogniFit combinen els últims descobriments sobre el cervell humà amb tecnologia d'intel · ligència artificial i tècniques de comunicació, tot això amb la finalitat d'avaluar, entrenar i millorar les capacitats cognitives essencials per mantenir la salut cognitiva: Percepció, Atenció dividida, coordinació motriu, inhibició, denominació, planificació, enfocament, percepció espacial, temps de resposta, estimació temporal, percepció visual, escaneig visual, memòria visual a curt termini i memòria operativa.

Els programes personalitzats d'exercici mental CogniFit són únics perquè comencen amb una avaluació personal que determina l'estat de salut cognitiva particular de cada usuari, i que s'usa com a base per crear un sistema d'entrenament particular i que s'adapta automàticament a l'evolució de l'usuari . Per aquesta raó no hi ha dos programes iguals d'entrenament, i els exercicis proposats són efectius i ajuden a aconseguir una salut cognitiva òptima.


Més informació:

http://www.cognifit.com/es/ 
  

El dilluns faré la presentació de la mantKTV sampler,  i de moment estic en STAND BY, però sempre amb projectes al cap pendents i lectures esperant el seu torn.

La meva contractura lumbar segueix en tractament i seguint un  "reposo relativo" , sobretot el cap de setmana que és quan el repòs el puc fer realment. 

Ah! us deixo amb un regalet que em va fer molta il.lusió. Ja sabeu que ho guardo tot,  i també guardo els nius abandonats, i no em pregunteu perquè.... 

Que passeu una bona setmana!

-------------------------------------------------------------

7 comentaris:

 1. Doncs no ho peguntare perque jo també ho he fet alguna vegada jaja. La informació que comparteixes avui és molt interessant a veure si dilluns tinc un moment i me la remiro amb más atenció
  Ptns i millorat que són 3 dies!

  ResponElimina
 2. Muy interesante toda la información que nos has dado hoy.
  Espero que te mejores, un abrazo.

  ResponElimina
 3. Yo també soc de les que no tiren res...i si trobo alguna cosa vella encara ho agafo...fa uns any vaig recullir de les escombreries dues maletes de fusta que quan tingui temps les retaurare...
  Molt interessant la teva entrada.
  Bon cap de setmana i millorat.
  Petons.

  ResponElimina
 4. Gracias por esta entrada tan interesante!!!
  Espero que te mejores pronto de la contractura para que puedas hacer vida normal...Los nidos tienen mucho encanto, es increíble ver cómo los pajaritos son capaces de hacer estas hermosuras...un besote cariño

  ResponElimina
 5. Interesante entrada, te deseo una rapida recuperación.
  un bso.

  ResponElimina
 6. Un plaer llegir-te! A compartir i conservar rècords únics i a cuidar-nos molt! Els nius són tan macos! Entenc que els ben guardis! Mts ptns!

  ResponElimina
 7. Qué entrada más interesante, es bonito conocer la experiencia profesional de los demás, pues a veces en internet solo encuentras información muy técnica. Los nidos son muy lindos, qué maravillas de la naturaleza!!
  Besososoos y mejórate pronto!!

  ResponElimina